dilluns, 1 de juny del 2009

Els recursos del mestre!


El penúltim dia de classe vam exposar el meu grup un tema prou important com per exposr-lo aquí: Els recursos del mestre. Cal dir que aquest era el treball més pessat i s'ha fet notar, tot i això les pautes seguides del Blink i les tutories amb la mestra ens ha ajudat molt.

Per fer el nostre Power Point vam haver de resumir bastant el temari ja que sinó seria massa pesat per les nostres companyes. Així que només vam exposar:



  • Les competències del mestre segons les Normes Unesco, les Normes ISTE i el llibre de Noves Tecnologies aplicades a l'Educació.

  • Les competències de l'alumnes seguint le mateix esquema de fonts de documentació.

  • Eploració de la pàgina web Xtec.

Aquest treball ens ha servit per poder entendre millor els diferents aspectes i competències que han d'assolir els mestres i els alumnes. A més hem fet una exploració per diferents pàgines web, a part de Xtec, que ens ha permès valorar tots els recursos que els mestre pot trobar a Internet i que per tant, ens serviran d'ajuda.
Pel que fa al treball en grup s'ha de dir que hem estat molt a gust treballant juntes.



Jclic!!


Holaa!

Avui os parlaré del Jclic, una aplicació que serveix per fer activitats i joc educatius per als infants, per tant, ens serà força útil.
Dins de la pàgina del Jclic en descarreguem l'applet i així podrem utilitzar-lo sense haver d'instalar-lo.
Una vegda dins del programa hem esta provant els exemples d'activitats per anar-nos familiaritzant i comprovant totes les opcions possibles.


PERÒ, COM PODEM CREAR UNA ACTIVITAT NOSALTRES MATEIXOS?

Primer de tot hem de crear un projecte, triar un tema i crcar les diferenst activitats, per fer-ho entrarm dins del Jclic author.
A continuació cliquem a FITXER-OBRIR-DEMO-JCLIC. Podrem observar que a Projecte ens surten les opcions per posar un títol, una descripció, els autors, el nivell, les àrees, l'idioma, la interfície i el so.
En l'apartat de la Mediateca es troben les imatges que nosaltres ens descarregarem per utilitzar-les a la nostra activitat, cal dir que només es veuen a l'ordinador on s'està treballant.
A l'apartat Activitats pots veure totes les activitats disponibles que es poden escollir, també podem incloure el temps, els encerts i les errades, etc..
A l'apartat de Finestra podem posar-li una interfície, és a dir un color de fons, aquí és on editarem tota l'activitat.
També podme incloure missatges per els errors o els encerts que sortiran a la part inferiror de l'activitat.
A l'apartat Plafó és on podem dissenyar la nostra activitat i acabar de retocar-la.
Finalment per provar l'activitat creada pulsarem a l'icona del Play.

Quan el nostre resultat ens sigui satisfactori clicarem a FITXER-DESAR.



Adéu!!